Maandag 13 november start dit huiswerkschema. Deze week krijg je hulp van je kleine schoonmakers: poppenouders en garagehouders! En gaan je verzamelingen door de stofdoek, kastjes in de keuken worden geboend en zijn er nog wat kleine klusjes die voorbij komen. En vooral genieten natuurlijk, want het leven bestaat uit meer dan huishouden alleen.

Even wat kleine FAQ:

Kost zeker heel veel tijd, dat 'huiswerk' van Kaat?

Het kost je per doordeweekse dag hooguit een uurtje, misschien zelfs minder. En heel soms wat meer. Kwestie van bijhouden waardoor je uiteindelijk korte metten maakt met de chaos. En ja, je leest het goed, enkel doordeweeks. Weekend is voor leuke zaken.

Maar het is nu echt een zooitje!

Dan doe je er de komende periode een extra klusje bij: je start elke dag met een opruimsessie van 5 minuutjes per kamer. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier. En je krijgt het ook wekelijks voorgeschoteld in de Huishoudschool Weekly (jouw eigen schoolkrant).

Maar ik heb niet elke dag de tijd!

Doe je het niet elke dag, zo simpel is het. Print het schema uit en kijk hoe jij jouw ruimtes het beste kunt verdelen in de tijd die je hebt. Bij Kaat is dit de standaard:

• maandag - woonkamer
  • dinsdag - keuken
  • woensdag - gang, bijkeuken, garage of buiten
  • donderdag - badkamer
  • vrijdag - slaapkamers, trappen, overlopen
  • weekend - vrij voor leuke dingen of wat grotere klussen waarbij hulp / sterke armen nodig zijn.

Maar misschien is een andere dagindeling voor jou handiger. Op het weekschema is ruimte voor aantekeningen dus je kunt zelf gaan inplannen. Advies van Kaat: probeer niet te veel te plannen op je vrije dagen. Die zijn er juist om bij te tanken en voor de mensen die je lief zijn.

Probeer toch even op dagen dat je toch al druk bent nog iets mee te pikken. Door achter je kont op te ruimen als eerste. Maar door tijdens het koken een kastje mee te nemen. Door je was te vouwen bij de t.v., door de boel glad te trekken voor het slapen gaan en door elke dag toch even een ruimte te doen en hierin flexibel te denken en te plannen. Zodat je op je vrije dagen niet heel je huis door hoeft.

blijmetkaatdootjebuttoncursusbuttongroot

Twitter icon2           Facebook icon2           Pinterest icon2           YouTube icon2           Instagram icon2